torstai 17. toukokuuta 2018

Koneajoa...

Fehmarnista pääsimme purjeilla Getserin niemen ohi. Laivaväylien ylitys onnistui hyvin, ainoastaan Getserin ja Rostokin väliä kulkevaa autolauttaa jouduimme väistämään.

 Iltapäivällä tuuli heikkeni, loppumatka Klintholmiin meni koneella ajoksi.

 Aikaisin seuraavana aamuna taas koneella peilityynelle merelle kohti Ystadia.


Ystadista jatkoimme aamulla Simrishamniin. Taas oli meri tasainen eikä tuulesta tietoakaan. Ruotsin eteläkärjessä oli sumua, näkyvyys kuitenkin noin 1 nm. Kovin oli tyhjä meri, vain pari pyöriäistä kävi meitä kurkistamassa.

 Simrishamnissa heräsimme seuraavana aamuna meren jylinään, aallot vyöryivät yli korkean aallonmurtajan. Hanön lahti on pohjoistuulella paha paikka. Jo 10 ms tuuli kasvattaa melkoisen aallokon.

Kovaa tuulta kesti kolme vuorokautta, sitten taas tuuli loppui.

 Karlskronaan jouduimme ajamaan koneella. Puuduttavaa hommaa tyhjällä merellä.

Kolmen päivän lepo pitkien merimatkojen jälkeen oli paikallaan, pääsimme myös pitkästä aikaa kunnolla saunomaan.

Karlskronasta jatkoimme Kristianopelin kauniiseen pieneen marinaan. Ilma oli kaunis ja lämmin, ainoastaan tuuli puuttui.

Kristianopel

 Seuraavana aamuna kohti Kalmaria. Marinassa oli paljon isoja moottoriveneitä joita telakan väki kunnosti alkavaa kautta varten. Sää jatkui aurinkoisena ja tyynenä. 

 Borgholmiin jatkoimme jo seuraavana päivänä ja taas koneella ajellen. Marinaan oli tullut lippuautomaatti. Meidän lisäksi marinassa oli vain muutama vene.

 Pariyötä Borgholmissa ja sitten taas tyynelle merelle.
 Nyt siirryimme saaristoreitille. Ensimmäinen ankkuripaikka oli suojainen Lyckfjärden, sieltä jatkoimme Bokön Hamnvikkiin. Seuraavaksi Styrsön " Mullikkalahteen ", tälläkertaa siellä oli lampaita.

 Oxelösundiin saavuimme sunnuntaina. Sataman edustalla oli meneillään optareiden kisat. Veneitä oli arvioni mukaa yli sata. Kevyessä tuulessa tasaisella merellä optarit liikkui ihan mukavasti, oli hauska seurata niiden kulkua.

Aamulla matka jatkui Ringsön ankkuripaikalle ja seuraavana aamuna Nynäshamniin. Tankattiin vettä ja dieseliäkin olisi pitänyt saada mutta huoltoasema oli kiinni joten jouduin hakemaan sitä kannulla kaupungin toiselta puolelta, hikinen urakka mutta tulihan tehtyä.

 Nynäsistä jatkoimme tuttuun tyyliin koneella tänne Napoleonvikeniin. Täällä vietämme sadepäivää. Taitaa olla ensimmäinen sade koko matkalla. Eilen oli vielä 24 astetta ja aurinkoa, nyt on enää 14 astetta ja sadekuuroja.

Huomenna on tarkoitus jatkaa Vaxholmiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti